
ca. 30-35 minimuffins
125 gram smör, rumstempererat
125 gram strösocker
2 ägg
125 gram vetemjöl
ca. 1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver, eller vaniljsocker
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 190° och sätt ut formar på en pappersklädd plåt. Rör smör och socker. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en slät smet. Fyll formarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10-12 minuter, tills dom rest sig och fått lite färg. Låt svalna och dekorera sedan med chokladtryffel, små godisar och strössel!
Chokladtryffel
1½ dl vispgrädde
200 gram choklad
2 msk smör
Hacka chokladen. Koka upp smör och grädde, ta det från plattan och rör ner chokladen tills den smält. Häll i en spritspåse, av plast, eller i en skål och ställ in i kylen i ca. 1 timme. Sedan är det bara att spritsa eller på annat sätt kleta på tryffel på varje muffin. Förvaras bäst kallt!

Jag måste testa tryffelfrostingen! Den ser såå god ut!:D
SvaraRaderaDet tycker jag du ska göra! Gillar man choklad är det ett måste :)
SvaraRadera