ca. 12 digestivekex
75 gram smält smör
800 gram philadelphiaost
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal från 1 citron
½ tsk salt
4 ägg
500 gram blåbär (tinade eller färska)
1 dl lemoncurd
Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret, tryck ut i botten på en form med löstagbar kant (ca. 26 cm i diameter) och ställ i kylen medans du gör fyllningen och sätter ugnen på 175°.
Vispa ihop cream cheese och socker, tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Knäck sedan i ett ägg i taget och rör ordentligt. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Häll hälften av blåbären i ena smeten och rör om till en härligt lila smet. Bred ut båbärssmeten i formen. I den andra smeten blandar du ner lemoncurd, bred ut den smeten på blåbärssmeten och strö blåbären som är kvar över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. Om den börjar få för mycket färg kan man täcka den med folie. Den kommer att vara lös när den är färdig, men den står till sig i kylen. Låt den sedan kallna helt och lossa försiktigt med en kniv. Godast blir den om den får stå i kylen över natten!



Mums... Kom och baka den hos mig =)
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaHelt klart den godaste cheesecaken jag ätit! :)
SvaraRaderaFantastiskt!
SvaraRadera