
4 personer
600 gram kycklinglårfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad ingefära
1 burk krossade tomater
1 påse tikka masala spice mix (40 gram)
1 ½ dl sötmandel
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
Salt
Skala och skär lök och vitlök i strimlor. Smält smör i en stekpanna eller gryta, och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära, krydda med 1 tsk salt. Häll på krossade tomater, tikka masala spice mix och mandlarna. Lägg på ett lock och låt koka ca. 10 minuter. Plocka ur kycklingbitarna och ställ åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt matyoghurt och grädde, rör om så allt blandas och koka ytterligare ca. 2 minuter. Servera med kokt ris och gurksallad!
Gurksallad
Hyvla 1 gurka i långa remsor med en potatisskalare. Blanda gurkstrimlorna med 1 dl matyoghurt, 1 tsk torkad mynta och lite salt. Klart!
Det var så mumisgt!
SvaraRaderaOtroligt gott! Ska äta resterna idag, jag längtar tills det börjar bli middagstid! :)
SvaraRadera