lördag, mars 12, 2011

Chicken tikka

Jag blir glad av god mat. Nu är jag mätt, och överlycklig! Det här var bland det godaste jag ätit på länge. När jag tog första tuggan, spärrade jag upp ögonen och utbrast " OH MY GOD!" Såsen var så otroligt god. Krämig, nötig av mandeln och verkligen inte "tung" alls, som jag trodde att den skulle vara. Det här gör jag snart igen, och hoppas att ni gör det också! Precis som Mikaela, så hittade jag receptet i det senaste numret av Buffé för ett tag sen!

4 personer
600 gram kycklinglårfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad ingefära
1 burk krossade tomater
1 påse tikka masala spice mix (40 gram)
1 ½ dl sötmandel
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
Salt

Skala och skär lök och vitlök i strimlor. Smält smör i en stekpanna eller gryta, och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära, krydda med 1 tsk salt. Häll på krossade tomater, tikka masala spice mix och mandlarna. Lägg på ett lock och låt koka ca. 10 minuter. Plocka ur kycklingbitarna och ställ åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt matyoghurt och grädde, rör om så allt blandas och koka ytterligare ca. 2 minuter. Servera med kokt ris och gurksallad!

Gurksallad
Hyvla 1 gurka i långa remsor med en potatisskalare. Blanda gurkstrimlorna med 1 dl matyoghurt, 1 tsk torkad mynta och lite salt. Klart!

2 kommentarer:

  1. Otroligt gott! Ska äta resterna idag, jag längtar tills det börjar bli middagstid! :)

    SvaraRadera