onsdag, mars 09, 2011

Kikärtsbiffar

Idag körde min mamma 20 mil, tur och retur, för att umgås med mig några timmar! (Och köra hit mitt nya soffbord, men det hör inte hit!) Eftersom vi inte ses så ofta, är det alltid lite extra roligt när vi väl gör det. Vi var som vanligt väldigt fjantiga och skrattade större delen av tiden. Jag älskar min mamma, min bästa vän! Innan hon åkte hem bjöd jag såklart på middag, en hemskt god sådan! Så god att hon skulle knäppa upp byxorna på vägen hem. Kikärtsbiffar, ugnsrostade rotsaker och svampsås. Enkelt, nyttigt och otroligt gott!

Medans jag donade lite i köket, donade mamma vid datorn.

4 personer
1 burk kikärtor
1 morot
2 vitlöksklyftor
½ grönsaksbuljongtärning
Fryst persilja
1 ägg
ca. 2 dl mjöl
Salt, peppar

Skölj kikärtorna under lite vatten och häll ner i en matberedare. Skala och riv moroten, pressa i vitlöken och smula ner buljongtärningen. I med resten av ingredienserna och kör tills det liknar en "deg". Den kan vara lite kladdig, men är den alldeles för kladdig kan man blanda i mer mjöl. Forma till lagom stora biffar och stek i smör på båda sidor tills dom får fin färg. Servera med ugnsrostade rotsaker, en god svampsås och sallad.

5 kommentarer:

  1. Tack för en mycket trivsam dag, å otroligt god mat, det gör vi snart om igen! Puss å kram älskar dej♥

    SvaraRadera
  2. De lät otroligt läckra. Ska testas. Passar dessutom perfekt såhär första dagen på fastan. :)

    SvaraRadera
  3. Mamma; Det tycker jag! Och tack själv :) <3

    Karolina; Otroligt gott! Väldigt billig också, om man som jag vill spara in på slantarna :) Dessutom är det hur enkelt som helst! Fasta vet jag inte om jag skulle klara. Får lite panik när jag inte ätit på några timmar, haha! Ha en fortsatt bra vecka, och lycka till med fastandet!

    SvaraRadera
  4. vad snygga du fick till dem ;D

    SvaraRadera
  5. Mikaela; Haha, ja, dom blev riktigt runda och fina :) Och goda!

    SvaraRadera