fredag, mars 04, 2011

Kyckling med apelsin och oregano

Jag måste säga att det är lite tantvarning på mig ibland. Speciellt såna här fredagskvällar, när jag tittar på 101 sätt att åka ur en gameshow, bakar världens godaste limpor och myser med katterna. Men det är mysigt! Nu ska jag strax baka ut limporna, måste bara tipsa om dagens middag! Snabbt, enkelt och otroligt gott. En riktig fredagskyckling, och perfekt start på helgen!

1 person
1 kycklingfilé
1 apelsin
½ rödlök
1 morot
Olivolja
Torkad oregano
Salt, peppar

Sätt ugnen på 200
°
. Skala moroten och skär i stavar, skär rödlöken i klyftor och skiva halva apelsinen. Lägg allt i en ugnssäker form och strö på lite salt, peppar och oregano, ringla lite olivolja över och rör runt alltihop. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Avsluta med att pensla på olivolja. Gör plats för kycklingen i formen och lägg i den. Ställ in i mitten av ugnen, i ca. 25-30 minuter. Tills den är färdig! Servera med ris, grönsaker och en kall sås. (Creme fraiche + mango chutney. Mmmm!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar