lördag, mars 19, 2011

Scones

Nybakat bröd till frukost, är lite av en lyx man bör unna sig på helgerna tycker jag. Och har man inte lust att pyssla på med nån deg, som ska knådas och jäsas, så är scones ett riktigt bra alternativ!

4 kakor
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250
°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner smöret till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och arbeta ihop till en liten deg. Dela degen i 4 bitar och platta ut dom på mjölat bakbord till runda kakor. Lägg på pappersklädd plåt, skåra varje kaka i en kryssform och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Servera nygräddade med goda, och söta, pålägg!

3 kommentarer:

  1. Vi åt också scones till frukost idag, så himla enkelt men ändå sådär mysigt och lyxigt!

    SvaraRadera
  2. (Svar från min blogg)
    Kanel är gott, bästa frukostkryddan!
    Tack för allt beröm. Klart du får länka. :)

    SvaraRadera
  3. Lisette; Scones är en riktig hit!

    Ullis; Så lite så, och tack!

    SvaraRadera