söndag, maj 08, 2011

Bönröra & Potatissallad med basilikaolja

Om jag skulle skriva en lista på allt jag gjort den här veckan skulle den bli fruktansvärt lång. Jag har bl.a legat efter i engelskan, men fick som tur in alla inlämningsuppgifter i tid (och kammade hem ett vg på taldelen!). Jag har jobbat, fått hem mina tokiga katter, saknat Göteborg och umgåtts med härliga människor. I onsdags kom min lillebror på besök, och vi tänkte att vi skulle grilla till middag! Tobbe marinerade köttet och jag fixade goda tillbehör (som jag hittat hos Pickipicki). Men engångsgrillen strejkade, så det slutade med att vi slängde allt i stekpannan. Men det blev ju hemskt gott ändå!
Gott marinerat kött som aldrig hamnade på grillen, halloumi, potatissallad, bönröra och en vanlig grönsallad. Smaskigt!

Bönröra
1 burk stora vita bönor
1½ dl creme fraiche
Saften från ½ citron
½ finhackad rödlök
1 vitlöksklyfta
Salt, Peppar

Skölj bönorna och mixa tillsammans med creme fraiche och citronsaft. Blanda ner hackad rödlök och pressa i en vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.

Potatissallad med basilikaolja
1 kruka basilika
½ dl olivolja
½-1 vitlöksklyfta
Salt

Kokt, kall, tärnad potatis
Ruccola
Strimlad rödlök
Hackade soltorkade tomater

Mixa basilika, olivolja, vitlök och salt till en jämn liten röra. Vänd runt potatisen i basilikaoljan och låt stå ett tag. Blanda sedan ihop potatisen med dom övriga ingredienserna.

2 kommentarer: