
150 gram smör
1½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 gram smör
0,75 dl starkt kaffe
½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna (30x40 cm). Smält smöret och häll i mjölken, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl. Tillsätt smöret med mjölken och blanda till en jämn smet, häll i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Gör under tiden glasyren; Smält smöret och vispa ner resten av ingredienserna. Rör om ordentligt så att det inte blir klumpigt. Ta ut kakan och låt svalna lite, bred sedan glasyren på kakan och strö över mycket riven kokos! Skär i lagom stora bitar och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar