måndag, juni 06, 2011

Fyllda auberginerullar

Nu har det varit tyst från min sida länge nog tycker jag! Tystnaden beror mest på att jag hela förra veckan var så fruktanvärt upptagen med annat. Min kusins fina flickvän tog studenten, och jag fick frågan om jag ville göra hennes tårtor, vilket jag självklart sa ja till. Så det pysslade jag på med i början på veckan. Sen var jag hemma hos familjen i några dagar, och lördagen spenderades i ett blåsigt Åre med Tobbes föräldrar. Så det var en bra vecka, som avslutades med jobb både idag och igår. Den här veckan ser ut att bli ganska innehållsrik även den, men jag ska göra mitt bästa med uppdateringarna! Innan jag sätter ner mig i soffan för lite tv-spel med världens finaste kille, måste jag visa och tipsa om dagens middag som jag hittade hos Mikaela för ett tag sen. Tobbe tyckte inte att själva auberginerna var någon hit, så han skrapade ur osten och tomaterna, så fick jag ta resten. Men jag tyckte det var jättegott, och kommer garanterat göra om det!

2 personer

Tomatsås
1 burk krossade tomater
50 gram smör
½ röd lök
1 msk socker
1 tsk salt
Skal från ½ citron

1 aubergine
1 mozzarella
Soltorkade tomater

Sätt ugnen på 200
° och börja med tomatsåsen. Häll dom krossade tomaterna i en kastrull och lägg i smör, en hel halv lök, socker och salt. Koka upp och låt puttra under lock i ca. 15 minuter. Ta sedan ur löken och riv i skalet från citronen. Låt puttra i minst 15 minuter till och gör rullarna. Dela auberginen på längden i 4-6 skivor. Stek varje skiva i en panna utan fett tills dom är så mjuka att dom går att rulla ihop. Strimla soltorkade tomater och skär mozzarellan i stavar. Lägg mozzarella och soltorkade tomater på den mjuka auberginen och rulla ihop, lägg tätt i en form med skarven neråt och häll över tomatsåsen. Ställ in i ugnen i ca. 25 minuter. Servera med ris och en sallad!

2 kommentarer:

  1. Du glömde ju halloumin :D Hur som helst, jag tycker också att det var jättegott och det tyckte min mamma med. Calle däremot var nog lite mer skeptiskt, tror det är typiskt killar hahah!

    SvaraRadera
  2. Jag vet! Men Tobbe är inget fan av det, plus att det är lite sådär halvdyrt. Speciellt nu då plånboken inte är alltför fet :) Det tror jag med! haha!

    SvaraRadera