torsdag, juni 16, 2011

Syrénsaft

Det är nästan så att jag och Tobbe skulle kunna starta ett litet saftkokeri, så mycket saft som vi gör här hemma. Tre olika sorter står och trängs i kylskåpet just nu, och vi dricker saft för glatta livet. Min favorit hittills är hallon och rabarber, den blev så otroligt god! Syrénsaften blev klar i tisdags, och det var med spänning vi blandade till det första glaset. En ganska annorlunda smak skulle jag nog säga, men riktigt läskande och god!



20 klasar lila syrén
1 kg socker
1 liter vatten
30 gram citronsyra
2 lime eller 1 citron

Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Rör ner citronsyran. Tvätta och skär limen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock. Häll över sockervattnet (medan det fortfarande är hett) och låt svalna under lock. Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom silduk. Tappa på rena flaskor. Servera genom att späda en del saft med 4 delar vatten.

(Receptet hittade jag hos Söta saker.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar