Zucchiniplättar på sopptorsdagen, så det kan gå! Men till mitt försvar, så har jag lite svårt att äta soppa när det är soligt och varmt ute, och sommar framförallt. Så jag kanske tar en liten paus med sopptorsdagarna, och gör plats för annat gott. Som dom här fina zucchiniplättarna! Somrigt, gott och enkelt!
2-3 personer
100 gram vetemjöl
2 ägg, uppvispade
½ dl mjölk
300 gram zucchini (en hel)
2 msk färsk, hackad basilika
En skvätt olivolja
Salt, peppar
Skölj zucchinin och riv den över hushållspapper i en bunke, så den vätskar av sig lite grann. Sikta ner mjölet i en ganska stor bunke och gör ett hål i mitten. Häll äggen i hålet och arbeta in mjölet, häll sedan sakta ner mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt zucchinin, hackad basilika, lite olivolja, salt och peppar och blanda väl i ungefär 1 minut. Hetta upp olja eller smör i en panna och stek små plättar, tills dom fått fin färg på båda sidor. Servera med en sallad och någon god, kall sås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar