Nu har jag suttit alldeles för länge och skrivit, suddat och skrivit om. Så nu tänker jag inte skriva nånting, mer än att dagens middag blev jättegoda fyllda paprikor! Tobbe slängde i lite knapriga och salta nötter i färsen, vilket blev en god brytning mot den söta paprikan. Han kan min man!
2 personer
2 röda paprikor
ca. 100 gram nötfärs
1 msk linfrön
3 msk sesamfrön
Lite jordnötter
Lite cashewnötter
En skvätt olivolja
½-1 tsk sambal oelek
1 tsk pesto
½ burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
Salt, peppar
Sätt ugnen på 225°. Skär bort locket på paprikorna och ta ur kärnorna. Bryn nötfärsen i en panna och blanda sedan ner resten av ingredienserna, låt puttra ett tag. Varva sedan färsen med mozzarella och ev. pärl- eller cocktailtomater i paprikorna. Sätt på locket och ställ paprikorna i en ugnsfast form, ställ in i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka, ca. 30-40 minuter. Servera med ris och lite grönt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar