tisdag, juli 05, 2011

Fyllda paprikor

Nu har jag suttit alldeles för länge och skrivit, suddat och skrivit om. Så nu tänker jag inte skriva nånting, mer än att dagens middag blev jättegoda fyllda paprikor! Tobbe slängde i lite knapriga och salta nötter i färsen, vilket blev en god brytning mot den söta paprikan. Han kan min man!

2 personer

2 röda paprikor
ca. 100 gram nötfärs
1 msk linfrön
3 msk sesamfrön
Lite jordnötter
Lite cashewnötter
En skvätt olivolja
½-1 tsk sambal oelek
1 tsk pesto
½ burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
Salt, peppar

Sätt ugnen på 225
°. Skär bort locket på paprikorna och ta ur kärnorna. Bryn nötfärsen i en panna och blanda sedan ner resten av ingredienserna, låt puttra ett tag. Varva sedan färsen med mozzarella och ev. pärl- eller cocktailtomater i paprikorna. Sätt på locket och ställ paprikorna i en ugnsfast form, ställ in i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka, ca. 30-40 minuter. Servera med ris och lite grönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar