tisdag, juli 26, 2011

Svensk falafel på gula ärtor

Det har varit på tok för lite recept på senaste tiden, och alldeles för dåligt med uppdateringar. Vet inte riktigt vad jag ska skylla på, mer än att jag inte riktigt "haft tid". Om man nu kan säga så när man är ledig? Om det är någon gång man borde ha tid så är det väl ändå då, kan man tycka. Det känns som att mina dagar mest består av att söka lägenheter i Göteborg, umgås med fina vänner, familj och bara göra det som faller mig in. Jag försöker följa utvecklingen i Norge också, iallafall en gång om dan, vilket Tobbe inte tycker att jag ska göra då jag blir så nedstämd varje gång jag gör det. Men det är väl ungefär så dom flesta av mina dagar ser ut, nu är det yranveckan också, vilket alltid är lika roligt! Hur som helst, dom uteblivna recepten, här kommer ett på svensk falafel från Pickipicki som vi gjorde för ett ganska bra tag sen, men som av någon anledning inte hamnat här än. Riktigt gott, relativt enkelt och väldigt billigt! Finns ingen ursäkt i världen att inte testa!

ca. 6 personer
500 g torkade gula ärtor
2 knippen (eller några msk fryst) persilja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk koriander
1-2 tsk spiskummin
2 tsk salt
0,5-1 dl vatten
ca. 0,5 dl vetemjöl (tills det blir "fast")
Rapsolja att fritera/steka i

Låt ärtorna ligga i blöt över natten, gärna ett dygn. Mixa ärtorna i matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Forma stora runda bollar och stek dom på medelvärme i rikligt med olja. Servera tillsammans med pitabröd, grovriven morot, strimlad vitkål, rödlöksbåtar och vitlökssås (yoghurt och pressad vitlök).

6 kommentarer:

  1. Något jag absolut skulle kunna tänka mig att äta och laga :)

    SvaraRadera
  2. Vi kämpar också på :) Försöker hitta ett jobb till Calle och en lägenhet :)

    SvaraRadera
  3. Men titta, vad kul! :-)

    Håller tummarna för jobb- och lägenhetsjakt.

    SvaraRadera
  4. Mikaela; Ja, det är ingen dans på rosor direkt!

    Tina; Haha, eller hur! Tack så mycket :) Och trevlig helg på er båda!

    SvaraRadera