måndag, september 12, 2011

Kikärtsbiffar med zucchini och morot

Ny vecka, nya tag! Min förkylning är äntligen borta och jag tänkte försöka mig på ett aktivt jobbsökande den här veckan, får se hur det går med den saken. Känns lite tråkigt att det blir rester till middag idag, men desto bättre att det finns kikärtsbiffar kvar sen i lördags! Jag tycker att jag brukar göra på samma sätt varje gång jag gör dom här biffarna, men den här gången blev dom liksom snäppet bättre! Tror det var kombon av den där halva zucchinin som slank med, den ganska lösa smeten (har man för mycket mjöl blir dom lite torra) och den fantastiska vitlökssåsen!
4 personer
1 förp. kikärtor
1 ägg
2-3 dl vetemjöl (ca.)
½ zucchini
2-3 morötter
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Ev. lite citronsaft
Salt, peppar

Riv morötter och zucchini grovt, har man en matberedare slänger man i allt i den och kör ihop allt till en ganska lös smet med kniven. Annars kan man bara mixa ihop det på annat sätt! Eftersom "smeten" bli ganska lös, så får man klicka ut direkt i en varm panna, och sedan steka på medelvärme tills båda sidor fått fin färg. När jag vänder på dom så plattar jag till dom lite, annars blir dom så tjocka! Servera med valfria tillbehör.

Vitlökssås
1 burk creme fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
Lite hackad persilja
En skvätt citronsaft
Ev. lite mjölk (om den blir för tjock)
Salt, vitpeppar

Rör ihop allt och ställ i kylen ett tag innan servering, så att smakerna får gifta sig lite!

4 kommentarer:

  1. Rester brukar kännas lite tråkigt, men dessa biffar bevisar ju motsatsen. Ser superfina ut, jag tror jag måste testa dem någon dag. Snart!

    SvaraRadera
  2. Du, det tycker jag låter som en toppenidé! Det är nästan bland det enklaste man kan göra. Speciellt om man äger en matberedare! :) Och riktigt goda är dom också, både varma och kalla!

    SvaraRadera
  3. replica evening bags fake hermes t4e90s2y40 replica bags hong kong navigate to these guys r5c07j0p89 aaa replica bags replica bags from china replica bags wholesale in divisoria navigate to this web-site p4t24t1n66 replica bags supplier

    SvaraRadera