
3-4 personer
300-400 gram pasta
½ butternut squash pumpa
Valfri mängd fryst hackad spenat
2 vitlöksklyftor
Lite vitt vin
1-2 dl grädde
½ grönsaksbuljongtärning
Ev. lite riven parmesan
Salt, peppar
Skala och gröp ur pumpan, riv den grovt. Smält smör i en panna och lägg i den rivna pumpan, pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Rör om och låt det fräsa någon minut, lägg sedan i den frysta spenaten. När den tinat upp någorlunda häller man på en skvätt vitt vin, grädde och slänger i en bit buljongtärning. Låt puttra ett tag och ställ åt sidan medans man kokar pastan enligt angiven tid. När pastan kokat klart sätter man tillbaka pannan med sås på plattan och låter den koka upp igen, blandar i lite riven parmesan och smakar av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera genast! Kanske med en tomat- och mozzarellasallad!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar