
3 päron (lite större, jag tog conference!)
2 msk vatten
Skal + saft från ½ citron
Ev. en dutt mald ingefära
ca. ½ dl gelesocker + 1-1½ dl strösocker
(eller 1½-2 dl strösocker)
Skala och skär päronen i mindre bitar, skippa kärnor och sånt. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, finrivet skal och saft från citronen och ev. lite mald ingefära. Koka upp och låt koka under lock i ca. 10 minuter, rör om lite då och då. När det kokat i 10 minuter blandar man i sockret, man får testa sig fram med mängden så den inte blir så fasligt söt! Låt puttra på i ca. 5 minuter. Mosa gärna päronen litegrann med kanske en potatisstöt, en slev eller stavmixer. Använder man bara vanligt strösocker kan det få koka lite längre än 5 minuter, annars blir den väldigt rinnig. Låt sedan svalna! Häll upp på burk/ar och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar