
ca. 20 st
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
ca. 3½ dl sockerkakssmulor
Arraksessens, punsch eller punschgodisar
Marsipan + röd karamellfärg
Mörk blockchoklad
Rör ihop smör, flor- och vaniljsocker och kakao. Smula i sockerkaka eller annan mjuk kaka (eller kanske muffins!) och häll ner arraksessens, punsch eller hackade punschgodisar, rör ihop allt och ställ kallt i ca. 1 timme. Under tiden kan man färga marsipanen om man vill! När smeten stått klart i kylen, gör man det enklast för sig om man häller ner allt i en plastpåse eller sprits, kavlar ut marsipanen lagom tunt, klipper ett hål i påsen eller spritsen och sedan spritsar ut fyllningen som en lång korv på marsipanen. Rulla ihop så det blir ett lager marsipan och skär bort resten. Skär sedan i bitar och doppa ändarna i smält choklad! (Blir enklast att både skära i bitar och doppa om rullarna får stå kallt innan! Gärna i frysen ett litet tag!) Förvara i frys och ta fram eftersom eller i kylen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar