
ca. ½ liter glass
1 vaniljstång
2½ dl mjölk
2 ägg
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
Maryland cookies (krossade)
Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg det urskrapade och stången i en kastrull med mjölken. Låt sjuda några minuter, det får inte koka! Rör om så det inte bränns. Medans det sjuder vispar man ihop ägg och socker tills det är lite fluffigt. Ta av kastrullen med mjölken från plattan och vispa i äggblandningen, är mjölken för varm koagulerar äggen! Sätt tillbaka på plattan och värm upp, vispa hela tiden tills det tjocknar. När det tjocknat ska det svalna tills det är kylskåpskallt. Snabbast går det om man sätter ner kastrullen i ett kallt vattenbad (kallt vatten i diskhon, till exempel!) . När det sedan är kallt häller man ner smeten i en glassmaskin och kör i 30-40 minuter. Häll sedan upp glassen i en plastlåda eller liknande och blanda ner kaksmulorna! Frys in eller ät och njut!

Glassmaskinen som Tobbe fick när han fyllde år! En Krups GVS 1!

En låda med hemgjord glass är väl knappast något man säger nej till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar