100 gram smör, rumsvarmt
1 påse saffran
1 tsk hett vatten
1 dl råsocker
140 g vetemjöl
1 nypa flingsalt
1 dl pinjenötter
Sätt ugnen på 175°. Rör ut saffran i hett vatten och blanda med smöret. Blanda i råsocker och salt, rör sedan i vetemjölet och pinjenötterna. Se till att få ihop degen ordentligt och rulla den i två längder, ganska smala ska dom vara, så det blir många! Rulla in rullarna i plast och låt ligga i kylen ett tag. Skär sedan längderna i ca 3-4 mm tunna skivor och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i ca 10 min eller tills de fått lite färg. Låt svalna och förvara sedan i plåtburk. Dom brukar ta slut på tok för fort, så man behöver inte oroa sig över att dom ska bli dåliga!
Klara..
Färdiga..
GÅ! Ät tills du storknar!
En sådan skulle jag inte tacka nej till :D
SvaraRaderaHelt omöjligt att bara ta en! Blir alltid några flera :P
Radera