
(Vi gjorde halva satsen, men ni får hela ändå!)
30 klasar fläderblommor
2-3 citroner
1,5 liter vatten
1,5 kg socker
50 g citronsyra
Tvätta citronerna noggrant. Skala citronskal tunt med en potatisskalare och skriva citronerna tunt. Skölj blomklasarna och lägg dem tillsammans med citron och citronskal i ett tillräckligt stort kärl. Koka upp vatten, rör ner socker och blanda väl tills allt socker har lösts upp. Rör ner citronsyra och häll den heta vätskan över blommorna. Täck över och låt stå svalt (jag ställde kastrullen i kylskåpet efter att den svalnat) i tre till fyra dagar. Sila därefter saften och frys den saft som inte ska drickas den närmsta tiden, förslagsvis i små plastbunkar.


Gullo! Jag ska också koka flädersaft idag, hurra!
SvaraRadera:) Yey! Längtar tills den ska silas på lördag!
RaderaOj, vad okunnig jag kände mig precis. Har inte haft en tanke på att inte hela Sverige har fläderbuskar... Men nu vet jag bättre!
SvaraRaderaSicken tur att ni flyttade hit! :)
Haha, man lär sig nåt nytt varje dag :) Eller hur! Inte nog med att jag fått finfina bloggarvänner, fläder också! Hoppas du får en jättefin midsommarhelg :)
Radera