måndag, juni 11, 2012

Frittata med färskpotatis och salami

Prick för en vecka sen satt vi hemma hos fina Linda och var övermätta efter en helt fantastisk matbloggsträff! Temat var picknick och vi dukade upp på en gräsplätt där vi tappert satt kvar tills det blev lite för kyligt. Men mer om den vid ett senare tillfälle (senast imorgon, förhoppningsvis!) eftersom den förtjänar ett alldeles eget inlägg!

Annars då? Jo, det är väl fint. Tobbes mamma och pappa har varit på besök, dom åkte hem imorse, så nu är det lite tomt! Vi har promenerat i Slottsskogen, spelat kort till sena natten och varit på guidad, magisk tur i Botaniska nattetid. Himla trevligt! Något annat som var himla trevligt var dagens middag (fy vilken dålig övergång), där jag inspirerades av Russinet och svängde ihop en frittata med färskpotatis, salami, svamp och tomat. Första gången jag gjorde frittata, men absolut inte sista! Helt fantastisk och mättande allt-i-ett-mat som går att variera i all oändlighet. Snabb och enkel mat när den är som bäst!

4 personer
Några kokta färskpotatisar (eller "vanliga")
En bit purjolök
Lite salami
Några färska champinjoner
Tomat
Färsk persilja
6 ägg
3-4 msk vatten
Salt, peppar 

Sätt ugnen på 225°. Skär potatis, champinjoner, salami och tomat i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Smält smör eller margarin i en stekpanna och stek på potatis, svamp och purjolök tills det får lite färg, krydda med salt och peppar (och ev. lite paprikapulver), blanda ner salamin mot slutet. Smörj en pajform (eller annan ugnsfast form) med olja och häll det stekta i formen, strö över tomatbitar och grovt hackad persilja. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar lite lätt och häll över "fyllningen" i formen. Gratinera i mitten av ugnen i ca. 25 minuter, tills den är fast. Servera med en sallad!

2 kommentarer:

  1. Vill gärna höra mer om bloggträffen, så känns det som om man vore med, lite iallafall :)
    Kul att jag inspirerat, vad glad jag blir. Jag hoppas jag kan komma ihåg ordet frittata, då man står i affären och undrar vad i hellsike man ska laga till middag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sicken tur! Jag som precis gjort ett helt inlägg om det :) Synd att du inte var med, men det blir nog snart igen! :)
      Haha, ja :) Men eller hur! Jag sa till Tobbe idag att nästa vecka ska vi banne mig göra frittata igen. Så fruktansvärt enkelt, snabbt och gott!

      Radera