fredag, juni 22, 2012

Glad midsommar!

Midsommarvädret verkar skiftande i lilla landet lagom, det ryktas om sol uppe i norr, samtidigt som det regnar och är grått här. Tidigare idag var det faktiskt ganska fint och vi hann med en mysig lunch-picknick i Slottsskogen tillsammans med Camilla, Bosse och Nilas innan det började regna lite för mycket. Kvällen ser ut att bli lugn, med god mat och en film. Har ni inte gjort något gott än behöver ni inte skämmas, mitt bästa ute-i-sista-minuten tips är inte helt otippat en hederlig kladdkaka, den går hem hos alla och går snabbt att göra! När Tobbe gjorde det här receptet senast, så gjorde han hela satsen, men istället för att göra i en springform så gjorde han den i en avlång bakform. Resultatet blev en lite högre och lite kladdigare kaka, perfekt med andra ord! Och med det önskar jag er alla en fantastisk midsommarhelg!

150 gram smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen när det smält. Rör ner socker, vaniljsocker och kakao i kastrullen. Knäck sedan i ett ägg i taget och blanda ordentligt. Till sist rör du ner mjölet. Bred ut smeten i den smorda formen och ställ in i mitten av ugnen i max 20 minuter (helst 15 eller 16), inte längre. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna lite, bäst blir den om den får stå i kylen över natten. Servera med grädde eller glass och bär!

2 kommentarer:

  1. åh, det här låter som en god kaka och så enkel den verkar att göra :)

    sv: haha, jag håller med, men man blev nog garanterat törstig av den gröten.

    vad roligt med en distansutbildning, någon speciell du har tänkt på eller blir det en som det finns plats på? :)

    Tack, det kan behövas, det är många som söker så det gäller att ha lite tur :)

    Önskar dig också en underbar midsommarhelg och hoppas att du har fint väder? min syster är på västkusten och hon sa att vädret är lite sisådär :(
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är busenkel! :)

      Jag har hittat en som jag verkligen vill gå, inredningskonsult. Den är helt på distans, man bestämmer själv "takten" (så den är 1½-2½ år. Typ) och kan jobba samtidigt. Den kostar 15000 och är HELT på distans, man sköter allt hemifrån. Kraven var inte jättehöga och svåra så jag tror att det är lätt att få en plats :) Ska bara skaka fram 15000 så!

      Vädret är dock inte det bästa, ganska varmt idag, men lite molnigt och kommer nog bli regn senare. Vill ha sommarvärme igen! Ha en fortsatt fin helg :) Kram

      Radera