fredag, juli 06, 2012

Jalla Jalla

I onsdags när vi funderade och diskuterade kring ämnet "vart-ska-vi-äta-innan-bion" så kom jag på att Plommonet skrivit ganska gott om Jalla Jalla för ett tag sen. Vi kollade lite övriga recensioner (kräsna matgäster det här) och bestämde att dit åker vi! Så vi begav oss till Vasagatan och blev välkomnade, satte oss ner vid ett bord på uteserveringen och fick menyerna tillsammans med en skål oliver.

Efter mycket velande valde vi deras "erbjudanden". Jag tog en halstrad lax med tigerräkor på en bädd av grillade grönsaker och sås på hummerfond, tillsammans med saffransris och en jättegod liten örtblandning. Otroligt gott och prisvärt!
Tobbe var dock inte lika nöjd med sitt val, en feta- och olivfylld kycklingfilé med grillade grönsaker och spenat, en rostad vitlökssås och klyftpotatis storlek gigantisk. Han var lite missnöjd med den gula, buljongaktiga såsen och tyckte att maten kändes lite kall. Men kycklingen var mör och god, klyftpotatisen fantastisk! Allt som allt en bra rätt, tror bara att Tobbe hade lite otur. Men vi blev mätta och nöjda, vilket ändå är det viktigaste av allt! Jalla Jalla är som Plommonet skrev, ingen finrestaurang, men en väldigt trevlig och prisvärd "kvarterskrog" med bra mat som helt klart är värd ett besök!

4 kommentarer:

  1. Har jag inte hört talas om. Låter som ett bra "lagom"-ställe. Det kan vara bra att ha i rockärmen en dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! På söndagar har dom dessutom 2 rätter för 139 och tre rätter för 169. Det är inte dumt!

      Radera
  2. åh, låter som ett ställe som jag måste ta och besöka någon gång framöver :)

    Önskar dig en underbar helg! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut :) Vi kommer helt klart gå dit igen!

      Hoppas du får en fortsatt fin vecka och helg! Kram

      Radera