fredag, september 28, 2012

Fredagsburgare

Presentationen igår var fruktansvärd, jag var så nervös och oförberedd att jag mådde illa när det var klart. Men nu är det gjort och känns ganska bra ändå, det kommer inte bedömas utan var bara "träning" för att se vad vi redan är bra på och vad vi kan förbättra. Vi har en presentation på måndag igen, men då är det i par och vi har ett ämne att prata kring. Jag och Elisabeth ska prata om hur man på bästa sätt gör affärer i Estland och Litauen, mycket spännande. Så idag har vi eget arbete, jag sitter än så länge i soffan/min mycket ergonomiska arbetsplats men ska lite senare bege mig till något bibliotek eller liknande. Senare idag väntar ett tvättberg och "fredagsmiddag". Vad äter ni ikväll? Har ni inget planerat är burgare alltid ett säkert kort! Den här varianten som Tobbe gör är löjligt enkel, och smakar väldigt köttigt och "äkta" då han enbart saltar och pepprar vid tillagningen. Vill man kan man såklart smaksätta sina burgare som man vill, men såhär gör vi ibland!
 4 personer
ca. 800 gram nötfärs
Salt, peppar

Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma till burgare, tryck gärna till mitten lite grann så det blir en liten "fördjupning", då blir burgarna jämnare! Stek i smör/olja (eller grilla) och salta och peppra under tillagningen, var inte blyg med kryddningen! Stek på tills de fått en fin yta och "de är som du vill ha dom", jag gillar mina burgare när dom är medium! Servera i ett gott bröd med t.ex goda grönsaker, dressing och lök tillsammans med ett berg ugnsrostad potatis.


Extra fint blir det om man serverar hemodlad sallad till hemma hos Tobbes föräldrar, på sommaren. Men man kan ju inte få allt här i världen!

6 kommentarer:

 1. Jag kan tänka mig hur det var, jag brukar själv må otroligt illa både inför och under redovisningar, i högstadiet brukade jag dessutom svimma :/

  sv: jodå, uppgiften blev halvsågad så nu hoppas jag att förra veckans och veckans gick bättre :)

  jag håller med om att butternut är en väldigt god grönsak (?) och äntligen har den börjat dyka upp i affärerna även då det inte är halloween :)

  önskar dig en finfin helg med vackert höstväder! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste verkligen träna och öva till presentationer, då det kan bli mycket sånt i framtiden. Men hemskt är det :P

   Haha, ja det hoppas jag med :) Men det gick nog bra! Jag tror att det är en grönsak? Eller går pumpa under något annat?

   Detsamma till dig! :) Kram!

   Radera
 2. Fina somriga bilder. Med en dag som den här, regnregnregn, känns sommaren så himla avlägsen. Men nu fick man en liten glimt av hopp.

  Oj ja, burgare går ju alltid hem - GOTT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göteborg är ett enda regn ibland. Känns det som! Jag håller tummarna att kommande vår och sommar blir helt fantastisk :)

   Hoppas allt är bra med dig! Kram

   Radera