onsdag, oktober 24, 2012

Glöggen

Ja, nu var det ett tag sen sist och jag kan väl inte skylla på så mycket annat än att jag haft fullt upp, men mer om det vid ett annat tillfälle. För nu ska jag prata om glöggen, den där glöggen vi rörde ihop igår och som nu står i ett av våra köksskåp och luktar alldeles ljuvligt juligt. Där ska den stå i 6 veckor och sedan tappas upp på flaskor och kanske ges bort i julklapp. Hur den blir kan jag inte svara på än då det är första gången vi svänger ihop den. Men som jag sagt förut så kan man lita på den där Pickipicki, jag tvivlar på att den blir något annat än fantastisk! (Den där Picki förresten, henne hade jag nöjet att träffa i lördags, hon var precis så mysig som jag alltid föreställt mig! Men mer om den träffen vid ett annat tillfälle!) Receptet kopierade jag nästan rakt av från henne, hon länkar även till ursprungsreceptet om ni vill kika på det! Så ut med er nu och köp hem svagdricka, rör ihop denna och njut av den ljuva doften nästan hela vägen till julen!

"GPs dunderglögg"
2,5 kg socker
5 skalade skivade råa potatisar
5 cm skalad färsk ingefära
1 paket bakjäst
1-2 paket russin
1 kanelstång
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor

5 liter svagdricka

Lägg allt utom svagdrickan i en 10-litershink, blanda lite grann och häll sedan på svagdrickan. Rör runt, täck hinken med plastfolie och picka några hål på plasten. Låt stå i rumstemperatur i 3-6 veckor. Tappa upp i väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert, utan att få med bottensatsen. 

 
 

4 kommentarer:

 1. Ser spännande ut! Något år ska jag också göra GP-glöggen... Tills dess leasar jag ut den uppgiften till mina föräldrar. Har man tur kanske man får smaka på er glögg? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är smart! Fast då missar man ju den ljuvliga doften (som gör att alla plastburkar och flaskor vi har i samma skåp luktar glögg, också)! Absolut! Får se till att ha en glöggträff när det börjar lacka mot jul! :)

   Radera
 2. Tack för senast! Jag kan intyga att glöggen är jättegod- som bonus sprider den en fantastisk doft i hela huset! Vad mycket gott och fint du har här inne, snygga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! :) Ja jag har hört mycket gott om denna glögg! Den luktar helt fantastiskt, dessutom får jag med mig doften till skolan då min vattenflaska, termomugg och matlåda nästan alltid luktar glögg då vi har det i samma skåp. Haha! Åh, tack detsamma :)

   Radera