onsdag, februari 20, 2013

Ljuvliga pasta- & parmapaket

Nu har jag lyst med min frånvaro alldeles för länge! Känns fånigt att (än en gång) skylla på hektiska dagar och mycket runtomkring. Men jag blir så illa tvungen då det är sanningen. Min motivation och ork till att blogga har visserligen legat mer eller mindre på minusstrecket vilket såklart också bidragit till dom klena uppdateringarna. 

Men jag vet inte om det är för att vi är på väg mot ljusare tider eller det faktum att jag faktiskt börjar få kläm på vardagen som min motivation och vilja lyser igenom! Det är inte helt lätt att balansera skola, extrajobb, träning, vänner, katter, Tobbe OCH bloggande, men jag ska nog få kläm på det! För att fira min vilja bjuder jag er på ett helt fantastiskt recept som min fina vän Johanna tipsat om otaliga gånger. Receptet kommer från Två små kök och vi följde hennes recept ganska så bra, med några ändringar. Här får ni ett ljuvligt paket med salt, lite knaprig parmaskinka, krämig mozzarella, härlig tomatsås, stekt aubergine och pasta som fått smak av samtliga komponenter. SUCCÉ. Det här gör vi fler gånger!
4 portioner/paket
4 portioner kokt linguine/spaghetti
16 skivor parmaskinka
1 aubergine, tärnad
1 boll mozzarella, tärnad
ca 2 dl riven parmesan

Tomatsås
500 gram cocktailtomater/andra tomater
1 gul lök
3 hela stjälkar basilika
Olivolja
Salt, peppar

Skala löken och skär i grova bitar. Lägg tomater, lök och basilika en kastrull. Släng i en rejäl nypa flingsalt och ringla över lite olivolja. Koka ihop på medelvärme i ungefär en halvtimme. Rör om då och då. Mixa sedan tomatsåsen, smaka av med salt och peppar och rör i lite olivolja.

Under tiden tomatsåsen puttrar fräser du auberginekuberna i smör och olja på hög värme tills de får fin färg, salta, peppra och ställ åt sidan. 

Gör sedan ett knyte i taget. Bred ut ett smörgåspapper och lägg parmaskinkan i mitten av papperet. Två på bredden lite omlott och sedan en skinkbit på "höjden" på varje sida så att du får en stor rektangulär botten av parmaskinka. Lägg pasta mitt på och forma så att det blir ett hål i mitten med pastan som en kant runt om. Lägg 1/4 av aubergine och mozzarella i hålet. Ös över tomatsås och strö sist över parmesanost. Vik parmaskinkan över fyllningen från vänster och höger så att ändarna ligger omlott och omsluter innehållet till ett paket. Vik sedan in alltihop i smörgåspapperet. Upprepa tills du har fyra knyten.

Lägg paketen på en plåt och ställ in i ugnen på 175° i ca 15 minuter. Öppna sedan paketen, toppa med strimlad basilika och riven parmesan. 
ÄT. NJUT!
 

6 kommentarer:

  1. Vilken bra idé att baka in hela pastarätten i ett paket - då blir det ju nästan som en liten pastagratäng per person.

    Kul att se ett livstecken igen också =)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Är väldigt tacksam för det fina tipset :) Det här gör vi garanterat snart igen!

      Haha, tycker jag också! Ska försöka upprätthålla en någorlunda regelbunden uppdatering :) Försöka iallafall!

      Kram!

      Radera
  2. Fisk i paket har jag gjort mången gång men inte pasta, inte hittills i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker det är en riktigt bra grej faktiskt ;) Kan tänka mig att det går att variera på ett antal olika sätt dessutom!

      Radera
  3. Ooh, såg också det här receptet och Lotta och filar på en veg-variant av det hela :=) Hoppas vi ses SNART! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! En kompis tipsade mig om det :) Supersmart! Jag funderar också på en veg-variant som vi kan bjuda Tobbes syster med familj på. Tjoa till om du kommer på nåt!

      Hoppas jag med! KRAM!

      Radera