måndag, april 19, 2010

Tacopaj

Det här är nog en av mina och Viktors favorit-matpajer. Jag blandar alltid ner lite grahamsmjöl i pajdegen, då blir det lite matigare, och godare! Och vill man inte ha det så struntar man i det!

4 personer
150 gram margarin
4 dl mjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca. 1 dl mjölk

Knåda ihop alla ingredienserna förutom mjölken för hand eller med en matberedare, tillsätt sedan mjölken och knåda till en deg. Är den lite för "blöt" häller du i mer mjöl. Ställ i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 200
°.
Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga lätt i botten. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Gör under tiden fyllningen;

400 gram nötfärs
1 påse tacokryddmix
En bit purjolök, eller annan lök
En bit röd och en bit gul paprika
Majs (om man vill)

Stek köttfärsen och gör som det står på kryddmixen. Skiva purjolöken och skär paprikan i bitar, blanda ner det tillsammans med lite majs när köttfärsen puttrat klart. När pajskalet förgräddats klart tar du ut det och häller ner färsblandningen. Rör ihop ca. 1 dl cream cheese, ca. 3 dl creme fraiche, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar, bred det över fyllningen och lägg på några tomatskivor. Strö över riven ost och ställ in i ugnen i ca. 20 minuter. Servera med en sallad!

2 kommentarer:

  1. Jag hyser starka känslor för denna paj!
    Tvivlar på att jag ätit någon godare paj någonsin! Och jag är rädd att jag inte överdriver!

    Love it!

    SvaraRadera
  2. Till Sandra; Haha! Kan inte annat än hålla med :)

    SvaraRadera