fredag, juni 18, 2010

Arlas Skagenpanna

Jag är en sån som vill skapa mina egna smaker, göra på mitt sätt. Men ibland är det hemskt behändigt med färdiga smaker! I förrgår fick en burk "Skagenpanna" från Arla följa med hem och agera bas i en "fiskgryta", eller vad man nu ska kalla det. Himla god sås blev det!
Men eftersom jag är jag så måste alltid en del av mig finnas i maten, så jag tager vad jag haver för ännu mera smak! Jag använde pangasiusfiléer, men nästa gång ska jag prova med lax tror jag. Räcker till två, plus en matlåda.

Fiskfiléer, ca. 400 gram
2 morötter
En bit purjolök
Lite grön paprika
Lite gul paprika
1 burk Skagenpanna
Finhackad gräslök
Frysta räkor
Smör
Salt, (Citron)peppar

Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morötterna och skär dom och purjolöken i skivor (skölj purjon noga!). Strimla den gröna och gula paprikan och fräs grönsakerna i lite smör. Häll över grönsakerna i en skål och häll i lite mer smör i pannan, lägg i fiskbitarna och låt dom stekas i några minuter, salta och peppra. Häll i grönsakerna i pannan igen och tillsätt gräslök. Häll på matlagningsgrädden från Skagenpannan och låt puttra någon minut. Blanda sedan i smakpastan som sitter i locket, annars blir det inte så mycket smak! Låt puttra i ca. 2 minuter. Häll i räkorna strax innan servering, dom ska bara bli varma. Servera med kokt potatis och några citronklyftor!

4 kommentarer:

  1. Vad kul att du tycker det :) Och vad kul att du hittade hit!

    SvaraRadera
  2. haha gud vad god din blogg såg ut, man blir ju hungrig bara av att kolla i den!

    SvaraRadera
  3. Haha, vad roligt :) Tack!

    SvaraRadera