tisdag, juni 08, 2010

Biffar med soltorkade tomater och feta

Eftersom att jag varit ganska oaktiv ett tag men ändå lagat massa god mat så har jag några recept och bilder på lager, perfekt för såna här dagar då jag antagligen inte kommer laga mat! Idag ska jag nämligen följa med mamma och lillasyster hem för att kika på bal. Men här har ni iallafall väldigt goda biffar med massa gott i! Jag gjorde dom nån gång förra veckan, det blev ungefär 16 biffar.

ca. 400 gram nötfärs
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
½ dl vatten
1 ägg
Fetaost
Soltorkade tomater
Persilja
Vitlök
Salt, Peppar

Blanda ströbröd, mjölk och vatten i en liten skål och låt stå i ca. 10 minuter. När den stått och svällt häller du över det i en större bunke och blandar med färsen och ägget tills det blir smidigt, men inte för länge, då blir det trådigt.
Smula eller skär fetaosten i mindre bitar, hacka dom soltorkade tomaterna och persiljan och blanda ner. Pressa i vitlöksklyftor och krydda med salt och peppar. Forma till lagom stora biffar och stek därefter på medelvärme tills dom får fin färg. Servera med kokt potatis, lite sallad och eventuellt en god sås!
(Jag vispade ur pannan med stark köttbuljong, grädde och creme fraiche. Lät det puttra ett tag och redde sedan av med lite mjöl och vatten som jag rört ihop.)

Baconlindad sparris är väldigt gott och ser ganska fint ut. Sätt ugnen på ca. 200°. Linda in 2-3 sparrisar i bacon och lägg i en form. Låt stå ganska högt i ugnen tills baconet ser lite knaprigt ut!

2 kommentarer:

  1. jag gör ofta de där med sparris,GRILLA dom är ännu godare :))
    läser dina recept såruvet :))

    SvaraRadera
  2. Jag kan tänka mig att det är gott att grilla! Allt är ju lite godare grillat, det mesta iallafall :) Vad kul! :)

    SvaraRadera