Den här frysta cheesecaken påminner lite om "Philadelphiatårtan" mamma brukade göra vid lite festligare tillställningar. Det som skiljer dom åt är att det är mascarpone och rivet citronskal i den här, i princip. Hur som helst så slängde jag och Moa ihop det här verket som från början är Leilas. I hennes recept står det att den ska vara i frysen i 3-4 timmar, men jag tror att vi hade den inne i nästan 8. Så det var tur att vi gjorde den på morgonen redan! Hon hade gjort den i en sockerkaksform, men är man inte så noga så kan man lika gärna göra den i en glasslåda!
4 ägg
1,5 dl socker
Rivet skal från en citron
200-250 gram mascarpone
4 dl vispgrädde
Digestivekex
Separera äggvitorna och gulorna. Vispa gulorna, socker och citronskal poröst i en stor bunke, blanda ner mascarponen. Vispa grädden fluffig i en annan bunke, och vispa vitorna till ett hårt skum i en annan. Vänd ner grädden i bunken med ostblandningen och vänd sedan försiktigt ner vitorna. Krossa digestivekex och täck botten i en glasslåda. Varva sedan smulor och smet, avsluta med smulor. Banka försiktigt lådan i bänken och täck sedan med plast. Låt stå i frysen i ca. 8 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar