måndag, juni 28, 2010

Korv Stroganoff

När jag var mindre var korv ingen favorit. Det var så illa att jag någon gång i 6-7 årsåldern sa till skolsköterskan att jag var allergisk mot både korv och morötter, vilket sedan stod i min "journal" tills jag gick i 8an, då hon frågade om det verkligen stämde. Jag antar att jag trodde att allergi och inte-tycka-om var samma sak. Men hon verkar inte ha tagit det på något större allvar eftersom jag aldrig fick någon specialkost. Men jag har kommit över det där stadiet och tycker oftast att korv är riktigt gott! Om man gör något gott med det vill säga. Som igår, då jag gjorde den godaste korv stroganoffen jag någonsin ätit. Vet inte riktigt vad som utmärkte den från alla andra jag ätit, den var speciell bara! Receptet räcker till 2 personer.

400 gram falukorv
1 gul lök
Några färska champinjoner
Tomatpuré
ca. 1 msk mjöl
Några dl mjölk
En skvätt grädde
1-2 msk ajvar relish
Salt, Peppar

Skär korven i stavar, champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Stek korven i lite smör och lägg ur när det fått lite färg. Stek löken och champinjonerna lätt, lägg i korven igen och kläm i tomatpuré, pudra över mjölet och rör om. Häll på mjölk, grädde och tillsätt ajvar relish. Salta och peppra. Låt puttra ett tag innan servering, späd med mer mjölk om det blir alldeles för tjockt, och rör om ganska ofta. Servera med kokt ris, keso och en god sallad!

2 kommentarer:

  1. Jag ÄLSKAR korvstroganoff! En av mina favoriträtter faktiskt! Den där ser helt perfekt ut! :D

    SvaraRadera
  2. Oj, där ser man! :) Den var faktiskt helt perfekt, haha! Vad kul att du hittat hit! Hoppas du kikar in någon mer gång :)
    Ha det fint!

    SvaraRadera