söndag, juli 11, 2010

Kycklinggryta med jordnötssmör

Sitter här med en mindre depression. Jag hade hittat en så fantastisk resa till Kreta i oktober. Otroligt billigt, underbart hotell alldeles vid havet i en mysig liten stad. Men eftersom Viktor tyckte att jag inte skulle boka så gjorde jag inte det. Och idag är den borta. Fullbokat på hotellet större delen av hösten. Men men, jag får kolla vidare om jag hittar nåt annat bra, och då tänker jag boka på en gång!
Hur som helst, idag blev det min favoritgryta till middag. Improviserade ihop den för ett par månader sen, och när jag väl smakade på den blev jag helt till mig. Skrev ner receptet snabbt som sjutton och har gjort den några gånger sen dess. Gillar man jordnötssmör gillar man den här! Borde räcka till 4 personer.

2 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 röd lök
1 bit gul paprika
1 bit röd paprika
Några dl mjölk
En skvätt grädde
1-1½ dl jordnötssmör
Lite soja
Lite sweet chili sås
Salt, Peppar, Smör

Skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och strimla paprikorna. Klipp i baconet i en het panna eller gryta och lägg i löken och paprikan när det fått lite färg. Stek alltihop i någon minut och häll sedan över i en djuptallrik. Ställ tillbaka på plattan och lägg i lite smör, häll i kycklingen och stek tills den är genomstekt, salta och peppra. Lägg över kycklingen i en djuptallrik. Häll i mjölk och grädde i grytan och vispa. Tillsätt jordnötssmör, soja och sweet chili sås, vispa tills allt är blandat och låt puttra några minuter innan du häller tillbaka den stekta löken, paprikan och kycklingen. Allra godast blir den om den får puttra ett tag, stäng sedan av plattan och låt den stå på eftervärme. På med ett lock och låt stå i någon timme. Perfekt om man måste förbereda maten någon timme i förväg! Då är det bara att värma upp den när man ska äta sen, och låta puttra samtidigt som riset kokar.

4 kommentarer:

  1. Gott gotti gott gott! Måste definitivt testa nån dag :D

    SvaraRadera
  2. Haha, det tycker jag :D Min favorit när det kommer till grytor!

    SvaraRadera
  3. this link x1t37l3y51 replica gucci bags best replica ysl bags y8p44u4c77 click here to read b5u82g7w28 designer replica luggage replica bags us replica bags south africa replica gucci bag x1h55u1g24 replica bags south africa

    SvaraRadera