50 gram jäst
5 dl fil
1½ tsk salt
1 tsk finstött/hel anis
1 tsk finstött/hel fänkål
ca. 1 liter rågsikt
Smula ner jästen i en bunke. Värm filen till fingervärme och häll i bunken, rör tills jästen är löst. Mortla anis och fänkål om dom är hela och blanda ner tillsammans med saltet. Blanda ner lite mjöl i taget och arbeta kraftigt i 4 minuter i maskin eller 8 minuter för hand, tills den är smidig och släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk i ca. 1 timme. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda in lite mer mjöl. Dela upp degen i mindre bitar och rundriv till små bullar som du sen plattar ut direkt på bakpappersklädd plåt. Nagga alla kakorna och låt vila under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. När dom vilat klart penslar du dom med vatten och strör över lite solrosfrön eller andra frön, skjutsa in i ugnen och grädda i ca. 20 minuter. Låt sedan svalna under bakduk.

Fina de blev =)
SvaraRaderaTack! Lite bleka blev dom, men goda!
SvaraRadera