På morgonen däremot, innan jag begav mig in till stan för att leta bröllopspresent (ute i sista minuten, så typiskt mig) så hann jag baka bröd, som jag trodde blev misslyckat. Men där misstog jag mig, för det var väldigt gott!
25 gram jäst
2½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
1 dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl russin
1 dl vetegroddar
½ dl vetekli
3 dl rågsikt
Lös upp jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna till en ganska lös deg. Smörj en avlång form och klicka i degen i den, låt jäsa i ca. 45 minuter och sätt ugnen på 250°. Ställ in formen när det är färdigjäst och sänk värmen till 200° efter några minuter. Grädda sedan färdigt i ca. 30 minuter. Låt det nygräddade brödet svalna i några minuter och stjälp sedan upp på galler så det får svalna!

PS; Av någon anledning står det att det här är publicerat i lördags, den 7e. Men det var igår, söndag den 8e jag la upp det. Knasigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar