ca. 400 gram nötfärs
1 paket bacon
1 dl ströbröd
½ dl mjölk
1 ägg
Riven parmesan
Salt, peppar
Arlas Skogssvamppanna
Cream fraiche
Persilja
Börja med att klippa i baconet i en panna, ganska "tunt". Stek tills det fått lite färg och ställ åt sidan. Häll ströbröd och mjölk i en liten skål och låt svälla några minuter. Blanda sedan ihop det tillsammans med nötfärsen, ägget, riven parmesan (så mycket du vill), det stekta baconet, salt och peppar till en smidig färs. Rulla till lagom stora bollar och lägg på tallrik. Stek i lite smör så dom får lite färg, dom behöver inte vara genomstekta. Lägg tillbaka på tallriken och vispa i matlagningsgrädden från Skogssvamppannan, tillsätt sedan smakpastan i locket tillsammans med lite cream fraiche. När det puttrat någon minut häller du försiktigt ner köttbullarna i såsen. Låt puttra ett tag, strö över persilja strax innan servering. Servera med kokt potatis och en sallad!


Det där ska jag testa så fort det går!! :)
SvaraRaderaDet tycker jag låter som en bra idé! :D
SvaraRaderaHaha, mamma gjorde baconbullar till mig och min syster när vi var små, är dock vegan nu, men jag minns att jag gillade det!
SvaraRaderaDär ser man! Tror aldrig jag hört talas om det förut, men gott var det :)
SvaraRadera