
En limpa.
25 gram jäst
2½ dl vatten
1-2 msk honung
3 msk olja
1 tsk salt
1 dl linfrön
½ dl vetegroddar
½ dl vetekli
2 dl lingon
3½ dl grovt rågmjöl
ca. 3 dl rågsikt
Lös upp jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna till en deg. Det gör inget om det blir lite kladdig. Låt jäsa under bakduk i ca. 1 timme. Häll sedan ut degen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl. Forma till en limpa och lägg på pappersklädd plåt, lägg över bakduk och låt jäsa i ca. 45 minuter. Sätt ugnen på 200°. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca. 45 minuter.
Detta ser mycket saftigt och gott ut :)
SvaraRaderaPudding är nästan godare än dolmar faktiskt, man slipper allt ris som jag tycker blir för mycket ibland :)
Det blev faktiskt riktigt bra! Även idag, några dagar senare, så är det fortfarande väldigt bra. Inte torrt och tråkigt!
SvaraRaderaMåste verkligen göra det nu nån dag :)
Lingon i bröd är riktigt gott!
SvaraRaderaDet är det verkligen! :)
SvaraRadera