
3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Lemon Curd, eller sylt
Smörkräm
100 gram smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver. Bred ut på pappersklädd plåt, så det täcker nästan hela papperet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 5 minuter, strö på socker när den är färdig och låt svalna på galler.
Vispa smöret och florsockret till smörkrämen mjukt, tillsätt äggulorna och vaniljsockret och vispa tills det är luftigt. Vänd sedan kakan och dra försiktigt bort papperet, bred på ett lager Lemon Curd och sedan smörkrämen, (eller smörkräm och sylt) och rulla sedan ihop!

Med smak av citron eller hallonsylt, eller något helt annat.
Endast fantasin sätter gränserna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar