ca. 600 gram nötfärs
ca. ½ dl ströbröd
ca. ½ dl mjölk
1 ägg
1 "boll" mozzarella
2 tsk dijonsenap
En skvätt rött vin
Färsk timjan
Salt, Peppar
Blanda ströbröd och mjölk, låt stå i några minuter. Skär mozzarellan i mindre bitar, hacka timjan. Blanda ihop allt med händerna till en smidig färs. Forma till biffar och stek i smör på medelvärme, stek några i taget. Antingen steker du klart alla i pannan, eller så gör du som jag och steker på dom tills dom får lite färg, lägger över i en ugnsfast form och ställer in i ugnen, 175° i ca. 10-15 minuter. Eller tills dom är klara.
En god sås får du om du vispar ner 1-2 dl grädde, 1 förp. cream cheese (200 gram), lite soya och 1 köttbuljongtärning i pannan. Blir den för tjock kan du späda med lite mjölk. Låt puttra några minuter och servera sedan till biffarna och kokt potatis!

(Inspiration från Matplatsen)
oooh låter underbart! kanske ska testa detta i helgen. har nästan allt hemma :) men tror du att det blir lika gott om man tar torkad timja istället?
SvaraRaderahaha bra med matinspiration på din blogg. gillagilla!
puss och kram
Johanna
Det tycker jag :) Det tror jag! Jag använde färsk bara för att jag hade det hemma!
SvaraRaderaPuss o kram!