tisdag, september 07, 2010

Biffar med mozzarella och timjan

Åh, vad jag blir frustrerad! För att jag ska få göra en lab i kemin på torsdag så måste jag klara en säkerhetsdugga senast ikväll. Man gör den över internet och får göra om den tills man klarar den, men om man inte klarar den måste man vänta en timme innan man får prova igen. Har gjort det två gånger nu, får hoppas att jag klarar den om en timme då. Men nu ska jag inte sitta här och deppa över det! Min mamma och mina syskon har ju faktiskt varit här idag, vilket alltid är lika mysigt. Jag bjöd på lite goda biffar så dom skulle slippa svänga in på McDonalds innan dom åkte hemåt igen. Bra mycket bättre om jag får säga det själv! Tror det blev runt 15 biffar!

ca. 600 gram nötfärs
ca. ½ dl ströbröd
ca. ½ dl mjölk
1 ägg
1 "boll" mozzarella
2 tsk dijonsenap
En skvätt rött vin
Färsk timjan
Salt, Peppar

Blanda ströbröd och mjölk, låt stå i några minuter. Skär mozzarellan i mindre bitar, hacka timjan. Blanda ihop allt med händerna till en smidig färs. Forma till biffar och stek i smör på medelvärme, stek några i taget. Antingen steker du klart alla i pannan, eller så gör du som jag och steker på dom tills dom får lite färg, lägger över i en ugnsfast form och ställer in i ugnen, 175
° i ca. 10-15 minuter. Eller tills dom är klara.
En god sås får du om du vispar ner 1-2 dl grädde, 1 förp. cream cheese (200 gram), lite soya och 1 köttbuljongtärning i pannan. Blir den för tjock kan du späda med lite mjölk. Låt puttra några minuter och servera sedan till biffarna och kokt potatis!

(Inspiration från Matplatsen)

2 kommentarer:

  1. oooh låter underbart! kanske ska testa detta i helgen. har nästan allt hemma :) men tror du att det blir lika gott om man tar torkad timja istället?

    haha bra med matinspiration på din blogg. gillagilla!

    puss och kram
    Johanna

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag :) Det tror jag! Jag använde färsk bara för att jag hade det hemma!
    Puss o kram!

    SvaraRadera