fredag, september 10, 2010

Fredagslyx med fylld fläskfilé

Det är ju bara fredag en dag i veckan, så idag lyxade jag till det lite grann när det började närma sig middagstid. Potatisgratäng är något jag gått och suktat efter ett par dagar nu, så jag tyckte det var dags! När jag gör något med potatis, t.ex mos eller gratäng, så är det alltid den ugnsstekta falukorven eller som idag, fläskfilén, som får agera tillbehör. Jag känner mig lite som Håkan, när han i "Sunes jul" lastar på enbart potatis när det vankas julbord. Riktigt så frälst skulle jag nog inte säga att jag är, men nästan!

1 fläskfilé
ca. 100 gram creme bonjour vitlök
3-4 soltorkade tomater, i olja
Färsk basilika
1 paket bacon, ev.
Salt, Peppar

Sätt ugnen på 175-200
°. Skär bort sånt man inte vill äta på fläskfilén och skär sedan längs sidan så den går att vika upp, salta och peppra. Hacka dom soltorkade tomaterna och basilikan och blanda ihop tillsammans med creme bonjouren. Bred på röran jämnt över fläskfilén och rulla ihop. Vill man kan man linda bacon runt, eller "fästa" ihop med tandpetare. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen. Runt 20-30 minuter borde räcka, beroende på hur stor den är. Servera med en god potatisgratäng och en sallad!
Min fina lilla "örtträdgård" i köksfönstret!

Himla god och enkel fredagslyx, om jag får säga det själv! Fortsatt trevlig kväll och trevlig helg på er alla fina!

3 kommentarer:

 1. Haha vi fredagslyxade nästan precis lika! Fylld fläskfile (dock med mozzarella, soltroktomat, basilika, men lindade också med bacon :)
  Bea

  SvaraRadera
 2. måste bara säga att din blogg är hur bra som helst, varje gång jag och min pojkvän ska åka och handla, och därmed bestämma vad vi ska äta, så går vi in och kollar i din blogg! Och varje vecka äter vi minst en maträtt från den! Och det blir alltid lika gott!

  SvaraRadera
 3. Bea; Jag tänkte ta mozzarella först! Bacon är grejer det! :D

  Erika; Men tack! Jag blir så glad av såna här fina kommentarer från fina människor! Ha en himla fin vecka på er :)

  SvaraRadera