onsdag, september 22, 2010

Kycklingrullad och underbar sås!

Dagens middag slängde jag ihop när hungern och tröttheten inte hade några gränser. När jag kom hem visste jag inte så mycket mer än att jag ville ha kyckling och ugnsrostad potatis. Jag tycker synd om Viktor som missade den här otroligt goda middagen, han fick nöja sig med den gröna ärtsoppan han tog med till jobbet! Såsen kan vara den godaste jag ätit på länge, så den gör jag garanterat om! Receptet räcker till en person, om man som jag äter mycket potatis och sås! (Hemskt dålig bild, men så går det när det blir höst och mörkt!)

3-4 potatisar
Olja, Dragon, Salt
1 kycklingfilé
Lite creme bonjour bleu (ädelost)
1 soltorkad tomat
Några basilikablad

Sätt ugnen på 225
°. Skala eller borsta potatisarna och skär i bitar. Lägg i en ugnsfast form, häll på lite olja och rör runt. Strö på dragon och salt, ställ in i mitten av ugnen och börja med kycklingen. Skär ett snitt i filén, skär inte igenom, och vik upp den. Bred på creme bonjour, klipp över soltorkad tomat och lägg på några basilikablad. Rulla ihop och stek lite snabbt i lite olja, bara så den får färg. När potatisen varit inne i ungefär 15 minuter kan du lägga kycklingen i samma form och låta stå inne i ytterligare 25-30 minuter ungefär. Gör under tiden den här smaskiga såsen!

Sås med creme bonjour
Creme bonjour bleu (ädelost)
Lite mjölk
En skvätt grädde
½ hönsbuljongtärning

Blanda allt och låt puttra några minuter innan servering!

2 kommentarer:

  1. Detta ska jag absolut testa! Smidigt att kunna göra allt i samma form och såsen verkar inte heller dum!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du gör rätt i! :) Jag finner inga ord för såsen, så himla god! Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera