torsdag, september 09, 2010

Tacogratäng med kyckling

Då var den sedvanliga lilla tuppluren i soffan avklarad och jag är relativt pigg ett tag till. Tror jag ärvt dom där trötta tv-tittarögonen av mamma, vi är båda ganska bra på att slumra till i soffan. Speciellt framför slutet på ett avsnitt av någon spännande serie, eller film för den delen. Lite tråkigt kan man tycka, men så gudomligt skönt! Hur som helst, dagens middag blev en riktigt god tacogratäng med kyckling istället för färs! Något som både jag och Viktor tyckte var riktigt gott. Relativt snabbt, väldigt enkelt och jättejättegott! Räcker till 4-6 personer!

ca. 400 gram kyckling, t.ex filé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 taco kryddmix
Kokt ris för ca. 4 personer
2 dl creme fraiche
200 gram cream cheese vitlök
2-3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200
°. Skär kycklingen i mindre bitar och strimla paprikan. Bryn kycklingen i en panna och tillsätt kryddmixen och den strimlade paprikan. Häll på 1 dl vatten och rör om, låt puttra utan lock i ca. 10 minuter. Börjar det se torrt ut kan man hälla på lite mer vatten. Det får gärna vara lite såsigt när det är färdigt! Bred ut kokt ris i en ugnsfast form, fördela sedan kycklingen över. Rör ihop creme fracihe, cream cheese och riven ost ordentligt och häll över. Bred ut jämnt och toppa med några tomatskivor. Gratinera i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.

7 kommentarer:

  1. Den här ska jag prova! Jag älskar enkla recept men som ändå blir något ordentligt! :)

    Jag undrar också vad det är för sorts.. vad ska jag kalla det.. kaka? bakelse? maräng? vad är det som är i din header längst ner åt vänster? såg spännande ut!

    ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Mikaela; Det var riktigt gott! :)

    Camilla; Det tycker jag du gör rätt i! Samma här, det ska inte vara för komplicerat. Men det ska ju bli gott!
    Det är en chokladcupcake med frosting! Gjorde såna ganska ofta förut, var dock ett tag sen nu. Men hade faktiskt tänkt göra en laddning i helgen :) Detsamma! Och en fin helg på dig!

    SvaraRadera
  3. Igår tänkte jag faktiskt laga taco gratäng, men det blev tyvärr aldrig av.. gott ser det ut!

    SvaraRadera
  4. Tara; Där ser man! :) Väldigt gott var det! Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  5. verkar gott, något att prova=)

    SvaraRadera
  6. Det tycker jag verkligen du ska göra! En himlans enkel, och otroligt god maträtt!

    SvaraRadera