För någon vecka sen köpte jag hem en butternut pumpa och tänkte att det skulle bli något spännande av den! I tisdags tyckte jag att den legat och tagit plats i kylskåpet på tok för länge, och kokade tillsammans med min fina Moa en himla god soppa som även föll Viktor i smaken ("Jag kommer nog inte gilla det", sa han när jag berättade om den blivande middagen). Hittade härligheten hos Pickipicki, och kopierar hennes recept rakt av! Enda skillnaden var väl att jag, tack vare mitt fetaost-sug, smulade över lite ost också!
1 stor Butternut squash pumpa
1 stor lök
2 klyftor vitlök
1 msk hackad färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
0,5 l kyckling- eller grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
2 msk hackad färsk timjan
Salt, Peppar
Dela pumpan i mindre bitar, gröp ur kärnorna och pensla ytan med olivolja. Rosta i ugn i 200° i 20 minuter eller tills den är mjuk nog att gröpa ur köttet. Låt svalna. Hacka löken och bryn i någon matsked buljong tills löken är genomskinlig. Tillsätt hackad vitlök samt ingefära och bryn i ytterligare någon minut. Tillsätt gurkmeja och curry, rör om ordentligt. Lägg därefter i pumpan och tillsätt resten av buljongen. Låt koka upp och sänk sedan till låg värme, låt sjuda tills pumpan är helt mjuk. Mixa soppan slät och blanda därefter i kokosmjölken. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd!
Tips; Vill man kan man skölja kärnorna man gröpt ur, låta torka och sedan rosta i en torr stekpanna tillsammans med lite örtsalt!
Nämen se där, kul! :-)
SvaraRaderaDen var så himla god! Var tvungen att köpa hem en ny pumpa igår :) Får se om det blir den här igen eller om jag ska prova en ny!
SvaraRadera