onsdag, april 06, 2011

Filodegspaket eller "nästan-vårrullar"

Dom vegetariska filodegspaketen blev inte så vegetariska. När vi gick hem från kvantum och kände doften av grillad kyckling kändes det inte så kul med enbart grönsaker och nudlar i paketen. Men det går alldeles utmärkt med bara det också, såklart!

12 paket, 3-4 personer

1 kycklingfilé
½ paket äggnudlar
1 förp. filodeg, tinad
1 litet huvud vitkål
2 morötter
Färsk ingefära
1 lime
Sambal oelek
Sweet chili sås
Soya
Sesamfrön
Thaibasilika
Salt, peppar

Sätt ugnen på 200
° och koka upp vatten till nudlarna. Koka sedan nudlarna enligt angiven tid, häll av vattnet och häll i lite olja så dom inte klibbar, ställ åt sidan så länge. Strimla kyckling, vitkål och morötter. Stek på kycklingen i lite smör eller olja, salta och peppra. Lägg ur kycklingen när den fått lite färg och lägg i vitkålen och morötterna i pannan. Pressa över lite limesaft, salta och peppra. Lägg i kycklingen när grönsakerna mjuknat och pressa i mer lime, riv i färsk ingefära och tillsätt sambal oelek, sweet chili sås, soya, hackad thaibasilika och sesamfrön. Rör tills allt är blandat och smaka ev. av med salt och peppar. Blanda ner nudlarna och ta fram filodegen. Dela arken på mitten och lägg på lagom med fyllning. Vik ihop till ett litet paket och lägg på pappersklädd plåt med skarven neråt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen i ca. 10 minuter, tills dom fått lite färg. Servera med strimlad isbergssallad, limeklyftor och sweet chili sås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar