2 personer
2 potatisar
½ zucchini
5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
4 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 dl grädde
Salt, peppar
Dela potatisen och zucchinin i mindre bitar, skiva purjolöken och vitlöken tunt. Fräs allt lite snabbt i en skvätt olivolja i en kastrull. Häll på buljongen låt koka i ca. 20 minuter. Mixa soppan slät, rör ner grädde och smaka av med salt och peppar. Låt puttra medans du gör "toppingen". Strimla lite zucchini och purjolök, lägg i en skål tillsammans med lite hackad persilja. Ringla över lite olivolja, krydda med salt och peppar och rör om försiktigt. Lägg lite av "toppingen" antingen i tallrikarna innan du häller på soppa, eller toppa med "toppingen" på soppan! Servera med en liten smörgås eller brödkrutonger!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar