torsdag, juni 09, 2011

Granskottssirap

Jag insåg att det kommer bli lite ändringar i matsedeln, då vi ska hem till Tobbes föräldrar idag. Så det blir hemmagjorda burgare på fredag, och svensk falafel på gula ärtor på lördag. Precis som Pickipicki! Nåt annat som hon gjort som jag gör just nu, är granskottssirap. Igår ställde jag en burk i fönstret, så får vi se resultatet om en månad. Det ska tydligen vara himla fint till pancakes! Tror jag ska göra en burk till när jag ändå är igång, och har en hel påse med granskott till övers!


Granskottssirap
Varva lika mängder granskott med råsocker (eller honung) i en glasburk med lock. Burken förvaras i ett norr- eller österfönster, och ska vändas och skakas varje dag. Efter en månad silas skotten av.


2 kommentarer:

  1. Oj, det låter konstigt :D Men jag gissar att det är gott just därför :)

    SvaraRadera
  2. Ja! Det är ju som lite spännande, men det luktar sött om dom, så jag kan tänka mig att det är gott. Och så är det ju alltid roligt att använda saker från naturens skafferi! :)

    SvaraRadera