torsdag, juli 21, 2011

2 kg hjortron

I förrgår åkte vi tillsammans med Tobbes mamma Monica en bit med bilen och plockade hjortron. Jag tyckte det blev en lyckad fångst på 2 kg, men både Monica och Tobbe tyckte att det var ganska lite. Men jag klagade inte, utan kokade gladeligen sylt på allt igårkväll och tog en rejäl sked i filen imorse!

Sylten var inte svårare än att jag kokade ihop allt tills det blev lagom mosigt, med lagom mycket socker. Sen lät jag det stå i kastrullen över natten och hällde upp på burk och fryspåsar imorse! Eftersom jag inte hade i något konserveringsmedel är det bäst att frysa in det mesta, och ta fram allt eftersom. Man vill ju inte behöva slänga hjortronsylt heller!

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder :D Ser jättemysigt ut!! Hur går det med Göteborg och hösten? :)

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! Det var det :) Ja, vi söker lägenhet och så. Kollar boplats med jämna mellanrum, och blocket två gånger i timmen känns det som! Haha! Inget napp än, men vi fortsätter söka, till Götet ska vi! :) Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror jag smäller av! Jag plockade mitt livs första hjortron förra veckan, jag hittar ett endaste. Men ändå, mitt livs bästa hjortron!

  Lyllos er!

  SvaraRadera
 4. Haha, bättre ett än inget alls! Vi ska plocka mer längre fram i sommar :) Hoppas du hittar fler så småningom!

  SvaraRadera