lördag, juli 16, 2011

Hallonmuffins

Jag tycker det är lite underligt, att man med så mycket tid inte hinner med någonting. Jag menar, nu är jag "ledig" i tre veckor. Den första veckan är redan förbi och jag blir nästan lite stressad. Jag kan inte ens komma på någon anledning till att jag bloggar så dåligt för tillfället, mer än att vi kanske inte är hemma så mycket. Jag har varit hem till föräldrarna en sväng, vi har varit hemma hos Tobbes föräldrar, ätit indiskt och sett senaste Harry Potter med Tobbes mamma bland annat. Så summan av kardemumman är väl att vi egentligen har det ganska bra! Som igår, då hade vi det himla fint på Jamtli tillsammans med Tobbes syster och hennes familj. Vi klappade getter, lekte och picknickade. Jag och Tobbe hade packat picknickkorgen full av godsaker! Smörgåsar, hallonrabarbersaft, vindruvor och smaskiga hallonmuffins som Tobbe ställde sig och gjorde 23.30 natten innan!

Macken, där 50-talsdängorna avlöser varandra och barnen kan gå trafikskola.

Linnea var så nöjd med "Tanten" hon snickrat ihop.


Malin och Jesper var så nöjda när dom äntligen fick klappa lite djur!

ca. 30 normalstora muffins
250 gram smör
5 dl socker
4 ägg
2 dl mjölk
Lite vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 200
°. Rör samman fett och socker tills det blir lite fluffigt, tillsätt äggen och mjölken. Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner det i fettblandningen. Vänd runt hallonen i lite mjöl och rör sedan ner i smeten, klicka ut i formar och grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. (Använd gärna muffinsform eller dubbla formar, för att få dom höga och toppiga!)

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att vara på Jamtli har varit där för 5 år sedan när vi åkte inlandsbanan.
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Ja det är faktiskt riktigt mysigt :) Speciellt om det är fint väder så man kan sitta ute och fika :) Oftast har dom väldigt bra utställningar på museet också! Detsamma till dig!

    SvaraRadera