lördag, september 17, 2011

Morots- och jordnötsbiffar

Vilken dag Göteborg bjöd på igår! Den strålande solen och klarblåa himlen lockade oss till havet. Tanken var att vi skulle åka ut med en färja till Vrångö tillsammans med Tobbes systrar, men eftersom jag hade ett möte på eftermiddagen kändes det lite för kort om tid. Så vi åkte ut till Saltholmen bara, låg på en klipphäll alldeles vid vattnet, inandades den salta havsluften och njöt i solen. Himla fint! Sen åkte vi tillbaka in till stan, jag gick på möte och Tobbe åkte hem. Mötet drog ut på tiden, ganska mycket, så när jag kom hem var jag så vansinnigt hungrig! Som tur var hade Tobbe gjort dom här supergoda biffarna tills jag kom hem, så det bara var att hugga in. Receptet hittade jag hos Torsk på lax för ett tag sen, och är något jag verkligen kan rekommendera! Receptet är för 4, men jag hade kunnat äta upp alla själv!

Världens bästa kille tyckte skärgården var mysig.

1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
3 stora morötter, fint rivna
2 dl jordnötter
½-1 dl dinkelmjöl
1 vitlöksklyfta, pressad
Basilika
Rosmarin
Ev. lite sambal oelek
Salt, peppar

Blanda ströbröd med grädden och låt svälla någon minut. Hacka under tiden jordnötter och riv morötter. Rör ihop alla ingredienser, forma till biffar och stek i olja eller smör tills båda sidor fått fin färg. Servera med goda tillbehör! Vi körde på couscous och en kall sås på mango chutney och creme fraiche.

Nom nom nom! Tror jag ska trycka i mig dom få biffarna som blev kvar nu till frukost. Kan liksom inte sluta tänka på dom!

9 kommentarer:

  1. Låter ju riktigt gott det där! Gjorde rödbetsbiffar förra veckan som blev katastrof. Inget fel på smaken men blev så vattnigt.

    SvaraRadera
  2. Åh, smarrigt värre. Kul med jordnötter i, detta recept sparar jag! (:

    SvaraRadera
  3. Dom här är verkligen en höjdare! Rekommenderas varmt :)

    SvaraRadera
  4. Där har vi receptet! Tack för en härlig kväll i måndags och jag har vart sugen på dina grymma biffar sen dess. Så goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad roligt att ni gillade dom :) Och tack själv! En repris snart igen röstar jag för!

      Radera
  5. Lagade dessa igår efter din beskrivning av dem och de vart som jordnötssås i fast form. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm, haha, vet inte hur jag ska tolka det riktigt, om det är bra eller dåligt :D haha!

      Radera